COERVER COACHING YOUTH DIPLOMA NIGERIA

[boxed_content type=”coloured” pb_margin_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Op Maandag 03 Juli vertrokken Rainel en ik (Omar) richting Lagos, Nigeria om er in 2 verschillende steden de Youth Diploma 1 cursus te verzorgen.
De vlucht van 6 uur was rustig en we komen om 19:30 aan in Lagos.
We worden door oude bekenden van het jaar ervoor opgehaald en na de gebruikelijke begroetingen gaan we richting het hotel.

Na een heerlijke  nachtrust en goed ontbijt gaan we de locatie bekijken waar de Youth diploma een week later in Lagos gehouden zal worden.
De locatie is een prive school met een kunstgrasveld voor de praktijksessies en een gymzaal voor het theoriegedeelte.

Per toeval lopen we de Koning van Lagos tegen het lijf die ons heel veel succes wenst en ons graag weer terug zou willen komen.
Verder hebben we meetings met verschillende officials van de Nigeriaanse voetbalbond om ons te verwelkomen die hun behoefte voor een lange termijn samenwerking uitspreken.

Aankomst Lagos

Ontmoeting met de Koning van Lagos

Ontmoeting met de president v/d voetbalbond

[/boxed_content] [boxed_content type=”coloured” pb_margin_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Woensdag 5 juli gaan we via een binnenlandse vlucht naar Abuja, The business capital of Nigeria waar de eerste van twee Youth Diploma’s gehouden gaat worden van 6 t/m 8 Juli.
De locatie waar de cursus gegeven wordt is een prive school met de een ruime zaal voor het theoriegedeelte en een kunstgrasveld wordt het praktjk gedeelte.

De 3 dagen worden als zeer positief een leerzaam ontvangen door de ruim 30 deelnemende trainers en word ook regelmatig bijgewoond door de medewerkers van de school.
Er was ook hoog bezoek van 2-voudig Olympisch brons winnares (92’ en 96’) Mary Onyali waar we een fijn gesprek mee hebben gehad.
Als demo team maken wij gebruik van de leerlingen van de school waar er een aantal talentjes tussen zitten.

Na een succesvolle laatste Youth diploma dag  in Abuja op Zaterdag 8 Juli vliegen we dezelfde dag terug richting Lagos om er vervolgens op Maandag 10 Juli de Youth diploma voor de trainers in Lagos te verzorgen.

Abuja is een mooie en met Lagos vergeleken zeer rustige stad.Overdag leeft het en na een uur of 19:00 is het rustig op straat maar je kan er nog overal terecht om een hapje te gaan eten of drinken.

 

 

Een gedeelte van de trainers in Abuja

Met tweevoudig olympisch Nigeriaans medaillewinnares Mary Onyali

Theorie sessie in Abuja

[/boxed_content] [boxed_content type=”coloured” pb_margin_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Zondag is een welverdiende rustdag en we nemen het er ook van om vervolgens fris en opgeladen de dag erna de 2e geplande Youth diploma te verzorgen.

Waar we in Abuja 30 trainers hadden staan er nu 50 leergierige trainers te poppelen om kennis te maken met de Coerver Coaching methode.
Na een welkomst ceremonie van de verschillende officials kunnen we 3 dagen aan de slag met de leergierige coaches.

De youth diploma in Lagos is wederom goed bezocht en zeker geslaagd, de coaches hadden ons graag nog een paar dagen willen houden.

Als demo team werd een ploeg gebruikt die getraind worden door een coach die in 2016 bij ons eerdere bezoek de youth diploma cursus ook gevolgd heeft.
Een aantal van de spelers hebben wij ook nog een clinic gegeven en we werden ook nog door een aantal herkend.

Het was ook heel mooi om te zien dat hij hetgeen hij geleerd heeft ook aan de spelers over kon brengen en dat de spelers het dan ook oppakken en uitvoeren.

Hem konden wij dan voor de aanwezige coaches als voorbeeld gebruiken om te laten zien dat het met de juiste motivatie en instelling mogelijk is om de spelers het een en ander aan te leren.

Na de uitreiking van de certificaten stond trainer Rainel nog een verassing te wachten.

Omdat hij Zaterdag 15 Juli zijn jaardag zou vieren en wij de 12e vertrokken hebben zij hem verrast met een taart voor zijn jaardag en er werd natuurlijk ook gezongen voor hem.

Na heerlijk te hebben gegeten en taart als toetje snel naar het hotel, douchen en klaarmaken voor vertrek richting Amsterdam.
Helaas zitten de 10 dagen erop, “time flies when you’re having fun” zeggen ze ook altijd he en dat geldt nu zeer zeker ook.

Theorie sessie in Lagos

Aandachtige trainers tijdens de cursus in Lagos

Happy b-day Rainel

[/boxed_content] [boxed_content type=”coloured” pb_margin_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

We hebben Nigeria met een goed gevoel verlaten wetende dat wij de deelnemende trainers in korte tijd kennis hebben kunnen laten maken met de Coerver methode en hun handvaten hebben gegeven om de komende periode met hun spelers aan de slag te kunnen gaan.
De plannen zijn in de maak om er een vervolg aan te geven…so who knows…..

Groetjes
Rainel en Omar

[/boxed_content]
Share

WhatsApp chat