Loutraki Easter Soccer Cup 2016

Op donderdag 21 april reisde de Performance Academy, met twee teams (U11 & U13, totaal 20 jongens, exclusief de keeper U11 die een dag later zou komen i.v.m. Citotoets), een aantal ouders en trainers Rainel & Omar, af naar het Griekse Loutraki om deel te nemen aan de jaarlijkse Easter Soccer Cup.

Daar het sportcomplex nog niet meteen volledig beschikbaar was werd de eerste nacht doorgebracht in het plaatselijke Hotel Barbara, welgelegen aan de baai van Loutraki.

Toen keeper Lucas en ondergetekende vrijdag de 22e op het heerlijk zonnige strand aankwamen, waren de mannen lekker aan het uitwaaien van een, naar wij hoorden, wilde eerste nacht. Boys will be boys en zo’n eerste keer in een Grieks hotel zonder ouders vraagt natuurlijk om nachtelijke escapades en het uithalen van ongein.

Ondanks de korte nachtrust en een vermanend woord van de trainers, was iedereen in een goed humeur toen ze met de bus vertrokken naar het iets verderop gelegen sportcomplex, alwaar ’s middags al een leuke oefenwedstrijd tegen de plaatselijke selectie was geregeld door de trainers.

Voor dat eerste partijtje namen de jongens hun intrek in twee bungalows op het sportpark (met zwembad, barretje en legio sportvelden), waar ook tientallen andere voetbal-, volleybal en basketbalteams samen kwamen. Zodra de bedden verdeeld waren ging iedereen gauw omkleden voor de eerste training en wedstrijd. De U11 ging, onder aanmoediging van de ouders die letterlijk op de zijlijn zaten, redelijk gelijk op en FC Loutraki weerde zich kranig, maar uiteindelijk werd toch met 10-8 gewonnen waarna een leuke gemeenschappelijke foto werd gemaakt ter afsluiting. De U13 legde een mooie prestatie en overtuigende overwinning op de mat.

Het weekend werd gebruikt om behoorlijk wat te trainen en daarna te zwemmen / chillen op het complex, terwijl de ouders lekker door het dorp slenterden op een marktje, een mooi meertje bezochten, de ruïnes van Korinthe bewonderden en genoten van het heerlijke eten en drinken bij Giorgio’s en de plaatselijke cocktailbar (en uiteraard werd tussendoor gekeken naar de training en werden de jongens van lekkers voorzien / werd hun was gedaan).

Op maandag begon dan toch echt het toernooi zelf, waarbij de U11 7 tegen 7 speelde en de U13 9 vs. 9. Kort samengevat wist de U11 de 3 poule wedstrijden (tegen Leonidio, Athens Collage en Pelopas Kiatou) met prima spel vrij gemakkelijk te winnen, waarbij men moest opletten dat het score verschil niet meer dan 5 doelpunten werd, want in dat geval zou je een punt aftrek krijgen als soort troost voor de verliezer.

De U13 had het duidelijk wat zwaarder in de poule en zag de eerste wedstrijd (1-1) na penalty’s (3-4) naar de tegenpartij Stavrakiou gaan. De tweede wedstrijd tegen Byzas Megaron werd afgetekend gewonnen 5-0. De derde wedstrijd, tegen Coerver Griekenland, hadden ze het ook lastig (0-0) maar werd uiteindelijk na penalty’s wel gewonnen (4-5). Al met al deed ook U13 het prima en ondanks dat de arbitrage regelmatig wat eigenaardig floot, eindigden ze toch nog op een mooie plek in hun poule. Het was echt heerlijk genieten van officiële openingen van de wedstrijden met groepsfoto en applaus voor de teams, het leuke voetbal, de inzet, de aanmoedigingen, de grappen over scheids Demis Rousos tot aan de cheerleaders die bij de tweede wedstrijd de rust opfleurden.

 

De volgende dag stonden de halve en hele finales op het programma en moest de U11 al vrij vroeg aantreden tegen Iolaos Thivas. De jongens startten met wat slaperigheid in het hoofd en wat spanning in de benen waardoor het binnen no-time 0-2 was. Daarna vochten ze goed terug, maar helaas waren de Grieken met 2-3 iets te sterk.

De U13 speelde wederom een paar spannende wedstrijden en vochten zich naar een mooie eindklassering.

Na de teleurstelling voor de U11 konden die zich in de wedstrijd om de 3e en 4e plaats revancheren, hetgeen zij deden met een overwinning op Santorini.

Iolaos won de U11 nipt in een spannende pot tegen Stavrakiou die luid werden aangemoedigd door de Coerver boys.

’s Middags werden, wederom onder een heerlijk zonnetje, de prijzen uitgereikt en het toernooi feestelijk afgesloten.

De laatste volle dag in Griekenland hadden de Coerver trainers een fantastisch programma geregeld: ’s ochtends vertrokken we met de bus naar Athene, waar in de luxe wijk Voula oefenwedstrijden tegen Apoel Nicosia (U13) en Coerver Griekenland (U11) werden gespeeld, waarna de jongens en ouders een dik uur konden genieten op het strand van de zon, zee, snacks en koele drankjes. Na de verfrissende duik en een korte stop bij het prachtige oude Olympisch stadion, werd koers gezet naar de Akropolis, waar de jongens na een klim naar het hoogste punt van Athene konden genieten van DE bezienswaardigheid van Griekenland en het schitterende uitzicht op de rondom gelegen wereldstad die in de verte zelfs tegen de bergen opklimt. Na nog even een lekker ijsje te hebben genuttigd klom iedereen voldaan de bus in voor de terugreis (met diverse hilarische optredens in de bus van ouders en kinderen) naar Loutraki. Aldaar mochten de ouders nog gezellig met de kids mee eten, waarna de jongens nog energie hadden voor een potje, hoe kan het ook anders, voetbal, terwijl de ouders hun laatste avond in Loutraki aan de plaatselijke cocktails en wijnen laafden.

Zoals altijd binnen een groep mensen die veel tijd op elkaar zitten was er de laatste ochtend een akkefietje tussen wat mensen, maar de trainers hebben dat perfect aangepakt en uitgepraat met de jongens en ik kan dan ook niet anders concluderen dat alle mensen die mee waren er met elkaar een enorm toffe week van gemaakt hebben.

 

Rainel, Omar en de hele Coerver Coaching organisatie, ik denk dat ik spreek namens alle jongens en ouders als ik schrijf: ‘heel erg bedankt voor de organisatie en begeleiding van een onvergetelijke week’.

 

Een hele hartelijke groet aan iedereen en ik ben enorm blij dat ik deze ervaring meeneem, zowel voor mijzelf als ook voor de jongens.

Share