WAT IS COERVER COACHING?

Coerver® Coaching is een internationale voetbalorganisatie, dat inmiddels in meer dan 47 landen actief is. Wij bieden een 35 jarig geëvolueerd trainingsmethode aan voor zowel spelers als trainers. Samen met Adidas dat ruim 30 jaar Global Partner is, is Coerver® Coaching de nummer 1 trainingsmethodiek dat wereldwijd word gebruikt.

Wij van Coerver Coaching hebben als voornaamste doel trainers en spelers beter te maken. Veel trainers werken volgens de visie van de KNVB. Daar wij erkend zijn door de FIFA zijn wij ook bijscholingspartner van de KNVB geworden en bieden wij aanvullende trainerscursussen aan volgens de Coerver Coaching methode. Aan deze cursussen zijn KNVB studiepunten toegekend. Coerver Coaching beoogt een echte verrijking te zijn voor trainers en spelers in voetballend Nederland & Vlaanderen.

PLAYER PATHWAY

Elke speler zal in een van de onder genoemde fases geplaatst worden. Dit is leeftijd afhankelijk.
 

FASE één: 4 – 6 jaar

Ontwikkelen de “First Skills”: Spelenderwijs leren.
 

FASE twee: 7 – 11 jaar

Ontwikkelen van de “Core Skills”: Verbeteren van het individu.
 

FASE drie: 12 – 16 jaar

Ontwikkelen van het “Team”: Ontwikkeling van effectieve teamspeler

THE COERVER PLAYER PATHWAY © 2019

DE TRAININGSOPBOUW THE PYRAMID OF PLAYER DEVELOPMENT ©1997

BALL MASTERY: DE Basis – Concentratie
Het gevoel, controle en zelfvertrouwen dat effect heeft op alle andere facetten van de pyramide. Dit leert de spelers zich te CONCENTREREN.

RECEIVING & PASSING: Communicatie
Zonder teamwork is weinig mogelijk. Dit leert de spelers te COMMUNICEREN met elkaar.

1V1 MOVES: Zelfvertrouwen
Het ontwikkelen van de individuele skills om balbezit te houden, ruimte creëren, te passen dribbelen of schieten. Dit vergt creativiteit van de spelers. Dit zal het ZELFVERTROUWEN van de Spelers omhoog brengen.

SPEED: Competitie
Mentale of Fysieke snelheid Met of Zonder bal, versnelling, reactie, keuzes maken. HierBij leren de spelers COMPETITIEF te zijn.

FINISHING: Creativiteit
Rondom doelgebied; Focus, Timing, Lef, Concentratie, Creativiteit, Scoren! De spelers leren CREATIEVER te worden bij het afronden.

GROUP PLAY: Samenwerken
Alles in één; combinatie spel:
Small group – Verdediging/Aanvallen
Fast break attack – Counter voetbal
Dit leert de spelers beter samen te werken en te combineren.

DE GESCHIEDENIS VAN COERVER COACHING

Coerver Coaching werd in 1984 opgericht door Alf Galustian voormalig Wimbledon speler en voormalig Chelsea speler Charlie Cooke die beiden werden geïnspireerd door de filosofie van de legendarische Nederlandse trainer Wiel Coerver.

Alf en Charlie’s toewijding aan het spel en uitgebreide ervaring heeft de basis voor het bedrijf gevormd en Coerver Coaching gemaakt tot wat het nu is – een gerespecteerd en gewild voetbalmerk.

Door zijn manier van opleiden van trainers en ontwikkelen van spelers heeft Coerver Coaching een revolutie teweeg gebracht.

Bij de start van Coerver Coaching was de missie van Alf en Charlie : “ Het ontwikkelen van Technische Zelfverzekerde en Creatieve spelers die goed met overige teamspelers kunnen spelen maar ook de vaardigheden bezitten om alleen een actie te maken”.

Coerver ‘s oorspronkelijke missie blijft na al die jaren hetzelfde, echter zijn de curriculum en methode door de tijd heen verder ontwikkeld om mee te gaan met veranderende aard van het spel, maar tegelijkertijd ook trouw te blijven aan haar oorspronkelijke overtuigingen.

Deze overtuigingen onderbouwen de ” Method ” en ” Curriculum ” die aan elke speler een coach meegegeven worden.
Hieraan verdient Coerver zijn wereldwijde erkenning binnen het voetbal.

WhatsApp chat