Wat is de Coerver Coaching methode?

Coerver Coaching is vernoemd naar Wiel Coerver, was een Nederlandse voetballer en trainer die vooral bekend stond om zijn kap en draaitechniek. Dat werd in Amerika opgepikt door Charlie Cook en door de Engelsman Alf Galustian. Die er uiteindelijk een structurele opleidingsmethodiek van maakten, gericht op het verbeteren van voetbaltechnische vaardigheden en handelingen ontwikkelen. Hoewel Wiel Coerver een Nederlander was, werd de Coerver methode nog niet in Nederland aangeboden. Rainel Woerding haalde de methode naar Nederland en heeft nog steeds veel contact met Charlie en Alf.

Ondertussen wordt het in 48 landen toegepast. En is het dus met recht een internationale methodiek, die bovendien door de FIFA is goedgekeurd.

BALL MASTERY DE Basis – Concentratie
Het gevoel, controle en zelfvertrouwen dat effect heeft op alle andere facetten van de pyramide. Dit leert de spelers zich te CONCENTREREN.

RECEIVING & PASSING: Communicatie
Zonder teamwork is weinig mogelijk. Dit leert de spelers te COMMUNICEREN met elkaar.

1V1 MOVES: Zelfvertrouwen
Het ontwikkelen van de individuele skills om balbezit te houden, ruimte creëren, te passen dribbelen of schieten. Dit vergt creativiteit van de spelers. Dit zal het ZELFVERTROUWEN van de Spelers omhoog brengen.

SPEED: Competitie
Mentale of Fysieke snelheid Met of Zonder bal, versnelling, reactie, keuzes maken. HierBij leren de spelers COMPETITIEF te zijn.

FINISHING: Creativiteit
Rondom doelgebied; Focus, Timing, Lef, Concentratie, Creativiteit, Scoren! De spelers leren CREATIEVER te worden bij het afronden.

GROUP PLAY: Samenwerken
Alles in één; combinatie spel:
Small group – Verdediging/Aanvallen
Fast break attack – Counter voetbal
Dit leert de spelers beter samen te werken en te combineren.

De voordelen van partnerclubs

  • Gebruikmaken van de officiële Coerver® Coaching Partner Club Badge (kwaliteitskeurmerk).
  • Coerver® Train de Trainers (cursus) op eigen locatie (4x theorie/ praktijk sessies met de club trainers max 2,5 uur per keer)
  • Digitaal handboek voor theorie en praktijk sessies
  • Toegang tot alle externe bijscholingen voor KNVB studiepunten. Deze worden op onze hoofdlocatie gegeven in Amsterdam op het Bijlmer Sportpark
  • GRATIS deelname voor de hoofdopleidingen aan Coerver trainerscursussen (1-daagse Coerver Intro Course  t.w.v. € 125,- incl. en 3 KNVB studiepunten).
  • 30% korting voor al uw trainers voor deelname aan de Coerver Coaching trainerscursussen in Nederland

Benieuwd naar de trainingen van Coerver Coaching? Bekijk de video!

Onze huidige partnerclubs

Partnerclub aanvraag

Stap 1 van 3

33%